Materiály: Gelcoat a Performance

Materiály: Gelcoat a Performance

Jestli o něco skutečně nikdo nestojí, je to chvíle, kdy plast vystavený přímému slunečnímu světlu, teplu a dalším vlivům počasí začne křehnout, ztrácet barvu a pevnost, pokrývat se puchýři a vůbec předvádět mnoho dalších nepřístojností, které u méně kvalitních materiálů pozorujeme.

Drtivá většina motorek, až na několik málo designových konceptů, je dělaná právě na provoz za téměř každého počasí – i s běžnými továrními stroji se můžete vydat v zimě na silnice, jen si dávejte pozor a včas připravte svůj stroj, sebe, i své pojištění a asistenční služby (ze základních věcí připomenu jen nutnost pamatovat na včasnou výměnu oleje za ten s nižší viskozitou, nutnost více odklánět extra chladný vzduch od jezdce, toho se nejlépe dosáhne zvětšením kapotáže a plexi – na léto se můžete vrátit opět ke štíhlejšímu modelu, pneumatiky s vyšší přilnavostí za nízkých teplot a vyhledání vhodné asistenční služby pro motorkáře).

Těmto nárokům musí samozřejmě odpovídat také materiál, ze kterého jsou díly vašeho stroje vyrobeny. Gelcoat, který na našich stránkách, hlavně v sekci Materiály, tak často zmiňujeme, není jen UV-odolný svrchní materiál, je to jeden z prvků při samotné výrobě dílů. Oproti klasické laminátové pryskyřici díky speciálním vlastnostem umožňuje snadné nanesení rovnoměrně v požadované tloušťce vrstvy najednou, nikoli na několikrát. Tím výrazně usnadňuje proces výroby. Jedná se také o materiál, který je velmi stabilní vůči vlivům počasí, proto ho kromě motocyklů najdete také na lodích, vlacích, kamionech a například ve stěnách zahradních bazénů.

Zároveň je také krásně univerzální – lze ho probarvit již při výrobě dílu, vyleštit a nestarat se o další lakování, nebo ho naopak nechat nezaleštěný a připravený pro další, barevné laky. I proto ho naleznete v tolika dílech dělaných pro sportovní speciály – přece jen, závodní motorka má hrdě nést barvy své stáje.

Performance je materiál, který v sobě snoubí tvárnost procesu výroby sklolaminátu, odolnost a vstřícné chování gelcoatu a vysoké výkonnostní parametry kevlar-karbonu. Místo skelných rohoží jsou zde použité právě kevlarovo-karbonové tkaniny, které jsou samy o sobě extrémně odolné a lehké.

Díky tomu vznikají odolné díly připravené na všechno – i na lakování podle vašich představ. Zároveň, protože se nejedná o čistý karbon, jsou cenově příznivější. Pokud hledáte příznivý poměr cena-výkon, je pro vás ten správný materiál právě Performance.


NOVINKY 22.7.2016
Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací