Rozhovor se Štěpánem Zudou před sezónou 2017

Ahoj, teď v prosinci jsem byl na kontrole a zápěstí i rameno je OK. Trénovat jsem však začal  po ukončení rehabilitace někdy v říjnu. Mimo fitness jezdím motokros se Zdendou Lochmanem, za co mu moc děkuji.
 

Co se ti krom pádu zdálo, jako důležitý okamžik sezóny?

Těch okamžiků bylo více.. Bylo pro mně docela náročné skloubit dva šampionáty v Německu a ve Španělsku. V Německu bylo několik závodů přerušeno kvůli počasí a zisk bodů byl pouze poloviční. Jeden závod byl zrušen úplně a přesunut na jiný termín, který jsem už kvůli zranění nejel.
 
 

Na čem ses snažil letos nejvíce zapracovat?

Pořád je potřeba na něčem pracovat a posouvat se dál :)))
 

Byl jsi letos v sezóně z něčeho překvapený?

Ano, to když se mi rozbil při kvalifikaci motor a přišel táta mého Německého soupeře, (který byl bodově rovnocenný) a půjčil mi do závodu jejich náhradní motor… To jsem zatím nikdy nikde nezažil.
 

Je něco, na co jsi opravdu hrdý, co se ti povedlo?

V Španělském šampionátu…..na Mallorce. Na této trati se jelo v mé kategorii poprvé. Všichni závodnici měli stejné podmínky. Nikdo z nás neměl možnost na této trati trénovat, pouze v den závodu. Předcházel 20 min.trénink, kvalifikace a v závodě jsem se umístil na 2.místě.

To zní super, tím jsi u ostatních závodníků musel hodně stoupnout. Asi se ptají všichni, ale jak u toho všeho zvládáš školu?

V této sezóně to bylo už trochu víc náročný, ale učitelé mi vycházejí maximálně vstříc. Zasílali mi učivo e-mailem, s pomocí mamky jsem to zvládl a udržel si ve škole velmi dobré výsledky.  ;)
 

A pomalu se dostáváme na příští sezónu. Už víš co tě čeká?

Zatím nevím přesně... , vše se bude odvíjet od finančních možností. Chtěli bychom alespoň jet celý ADAC minibike CUP.
 

Budeme držet palce, aby ti toho příští rok vyšlo co nejvíce. Už můžeš  plně trénovat?

Ano, trénuji od října naplno. Letos mám pár nových metod tréninků a hlavně se super lidmi, kteří mi moc pomáhají. Za to všem moc děkuji!
 

Ať se ti daří!

Děkuji :)
 

Sledujeme v akci... 31.12.2016
Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací