Výstava Motosalon 2016 - report

Výstava Motosalon 2016 - report

Přínášíme Vám report z letošní výstavy Motosalon , která proběhla tentokrát na brněnském výstavišti a  my jsem byli u toho.

Pojďme se podívat na novinky u jednotlivých značek.

BMW

BMW si na Motosalon šetřilo celorepublikovou premiéru modelu G310R, který je velkým lákadlem hlavně pro začínající jezdce. Motorka vznikla ve spolupráci s indickou továrnou TVS a bude velkou konkurencí pro Kawasaki Z300 a KTM Duke 390.

   

Specialitkou je model S1000RR Lukáše Peška upravený pro šampionát EWC (Endurance World Cup). Na tento motocykl jsme připravovali veškeré kapotáže přímo na míru a těšíme se na další testování našich výrobků v této prestižní soutěži.

   

Honda

U Hondy se točilo vše hlavně okolo modelu Africa Twin. Který byl celkově na výstavě k vidění snad v dvanácti kusech. Přímo na stánku Hondy se pak návštěvníci mohly s tímto modelem vyfotit profesionálním fotografem. Nechyběla ani nová řada pětistovek v podání CB500F a CBR500RR.

    

Kawasaki

Pamatujete jaký rozruch vloni vzbudily turbo modely Kawasaki H2 a H2R? Letos byly k vidění na stánku oba (bohužel bez klíčků). Co nás ale hodně zaujalo je nový superbike ZX-10R, na který již připravujeme kapoty.

   

Yamaha

Dominantou Yamahy byl loňský supersportovní model R1M, na který u nás pořídíte kapoty v různých provedeních, takže takže kdo se chce svézt na okruhu a nerozbít drahé originální kapoty, jsme tu pro Vás. Českou premiéru si zde odbyl litrový naháč MT-10, který zaujme futuristickým vzhledem, který trochu připomíná roboty z filmu Transformers.

   

Aprilia

Aprilia letos nepředstavila žádnou vyloženě novinku. Vystaveny byly ale vrcholové modely RSV1100RR a naháč Tuono V4.

   

Ducati

Stánek Ducati byl na brněnském výstavišti novinkou sám o sobě. Zastoupen byl firmou D-moto, jelikož importér Ducati vystavoval v Praze na výstavě Motocykl. V Brně byly ale k vidění všechny nové modely. Supersportovní 959 Panigale i nový cruiser XDiavel.

   

KTM

Továrna KTM se poslední dobou krom závodů (Moto3 a od příštího roku i MotoGP) zabývá hlavně cestovními endury. Letos si ale připravilo novinku 1290 Super Duke GT, když z naháče udělali kapotovanou cestovní motorku, která bude sloužit hlavně těm svižnějším cestovatelům.

   


Abychom nezůstali jen u motocyklových značek, tak na stánku společnosti Motopoint byl k vidění speciály Michala Dokoupila (Indiho), na kterém se zúčastní závodu IOMTT 2016. Pro kategorii Twin, jsme speciálně upravili kapotáž tak, aby byla co nejaerodynamičtější a zvýšila výkon motocyklu. Je po BMW S1000RR pro EWC naším druhým představeným projektem.

   


zdroj foto : Radoslav Holan


NOVINKY 10.3.2016
Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací