Začiná 24h Le Mans ! Naše kapoty v akci...

 

EWC (Endurance World Championschip) začíná a letos je to speciálka, protože v něm startuje námi podporovaný český tým IVR BMW Motorrad CSEU. Pro tento závod jsem vyvinuli speciální díly a budeme celý tým sledovat v akci.

Letošní 24 hodinovka bude v pořadí už 39. závodem, do kterého odstartuje téměř 200 závodníků, protože v každém týmu se během závodu střídají tři až čtyři jezdci.

Týmy jsou rozdělené ve dvou kategoriích podle různých technických specifikací. Jednodušší z nich je třída Superstock, dražší, ale také TOP třída je třída EWC. Mezi největší favority je určitě tento rok třeba počítat týmy jako Suzuki Endurance Racing Team, YART Yamaha Official EWC Team, SRC Kawasaki, GMT94 YAMAHA, F.C.C. TSR Honda a několik dalších.

Jezdci týmů třídy superstock a EWC se dnes o desáté hodině dopolední postavili do kvalifikace, ve které se rozhodovalo o konečném postavení na startovním roštu zítřejších závodů 24 hodin Le Mans na okruhu Bugatti. Trať byla během první části po včerejším dešti ještě vlhká, proto jezdci začali velmi opatrně a postupně se zrychlovalo.

Kromě již zmíněného jediného českého týmu IVR BMW Motorrad CSEU budou na startu také Lukáš Pešek (v týmu Penzi 13.com) a Peter Bičiště v německém týmu GERT 56. Dále také slovenští zástupci Maco Racing Team a závodník Jaroslav Černý, který bude závodit ve francouzském týmu LMD63 – MOTO JOURNAL na Yamaze R1 v kategorii Superstock.

Viktor Noss: (šéf týmu IVR BMW Motorrad CSEU)  

"Po několika úžasných dnech v Le Mans, kde jedeme náš první závod Endurance World Championship jsme vybojovali 25. místo na starovacím roštu z celkového počtu 57 posádek. Těšíme se na závod, kde chceme vylepšit naši pozici a posunout se dopředu. Závod začíná v sobotu v 15:00 a můžete nás sledovat na Eurosportu !

Nám nezbývá než držet palce a doufáme v nejvyšší výsledek. Přece jen se jedná o vytrvalostní závod, kde mohou být i zajímavé překvapení že ano?! :)  !

  

  



Kompletní výsledky kvalifikace


 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací